By Pentru tine

Pentru fiecare individ, cariera poate avea o altă valoare. Conturarea unei cariere de succes este o provocare pentru fiecare persoană în zilele noastre. Tinerii tind să aibă așteptări foarte mari de la parcursul vieții lor, dorind ca activitatea lor profesională să genereze și resursele finaciare pe care și le doresc. De cele mai multe ori, însă, rezultatele obținute sunt pe măsura eforturilor depuse.

Astfel, consecvența și seriozitatea sunt esențiale în conturarea unei cariere de succes. În cele ce urmează veți regăsi câteva sfaturi care v-ar putea îndrepta spre realizări atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

1.Nu ratați nicio ocazie să socializați!

Conectarea cu colegii, construirea și cultivarea relațiilor profesionale vă pot ajuta să identificați noi direcții pentru cariera. Orice conexiune vă poate duce la o nouă oportunitate.

2.Fiți într-un proces continuu de învățare!

În ultima perioadă, piața muncii este în continuă schimbare (evoluția tehnologică, schimbările pe plan economic), așadar este important să fiți mereu într-un proces de învățare. Vizualizați profilurile LinkedIn ale persoanelor care au cariere similare sau care activează în domeniul care vă interesează și analizați-le abilitățile și certificările pe care le-au obținut. În acest fel puteți identifica domeniile cheie în care trebuie să vă îmbunătățiți abilitățile și să vă consolidați cunoștințele.

3.Acordați atenție știrilor din industrie!

Citiți bloguri sau reviste din industrie pentru a fi la curent cu tendințele. Acestea vă vor oferi, de asemenea, o idee cu privire la perspectiva ocupațională pentru meseria/locurile de muncă pentru care prezentați interes.

4.Faceți-vă planuri, dar fiți flexibili!

Când vă dezvoltați cariera, nu insistați numai pe un anumit plan. Fiți deschiși la noi oportunități care apar și țineți cont de obiectivele pe care le aveți. Analizați ce considerați important și ce vă place la locul de muncă și în carieră. De asemenea, fiți conștienți de ceea ce v-ați dori pentru o carieră viitoare și dacă aceasta ar putea fi diferită față de ce faceți acum.

5.Fiți pregătiți pentru schimbări în carieră!

Dacă ați fost într-o poziție sau o industrie care este în declin, ar putea fi timpul să vă gândiți la o schimbare completă a carierei sau să începeți să vă orientați într-o direcție diferită. Dacă anumite aspecte din munca de zi cu zi vă nemulțumesc sau nu se ridică la nivelul așteptărilor voastre, este, de asemenea, momentul pentru o schimbare.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Cart

Cart

Share